Neuro-Sensitieve Mindfulness, word een mindful professional!

“Mindfulness is niet alleen een trend maar ook een meer dan tweeduizend jaar oude wijsheid!

  • Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen?
  • Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?
  • Wil je mindfulness leren toepassen in begeleiding bij mensen?
  • Wil je creatiever en effectiever kunnen werken?

Dan is de opleiding Neuro-Sensitieve Mindfulness iets voor jou. Werken met meer rust en meer aandacht vanuit een eeuwenoude traditie…

Maar wat is Neuro-Sensitieve Mindfulness? ‘Neuro’ heeft betrekking op ons brein en zenuwstelsel. ‘Sensitief’ gaat over ons voelen en over onze zintuigen. En mindfulness gaat over doelbewuste aandacht die open is, vriendelijk en zonder oordeel, wat behulpzaam is in hoe jij met dingen omgaat.
Het autonome zenuwstelsel en het brein vormen de basis voor onze beleving van veiligheid en onveiligheid. Neuro-Sensitieve Mindfulness maakt gebruik van kennis over het brein en het autonome zenuwstelsel bij aandacht training. Veiligheid is essentieel voor het gevoel het leven aan te kunnen, stress te verwerken en veerkrachtig te kunnen reageren op uitdagingen.

WAT LEER JE DOOR NEURO-SENSITIEVE MINDFULNESS?

💫 Je wordt je bewuster van de automatische signalen van stress en herstel in het lichaam;
💫 Je leert deze signalen op te merken en soepeler te navigeren tussen activiteit & rust;
💫 Vanuit een basis van veiligheid kunnen ook intensere gevoelens worden verwerkt;
💫 Je ontwikkelt het vermogen om vanuit meer rust nieuwe wegen te vinden in het omgaan met jezelf en anderen.

De opleiding werkt vanuit een eeuwenoude traditie én met de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap. Een scholing in wijsheid, betrokkenheid en praktisch handelen, die direct resultaat brengt voor jezelf en voor de mensen met en voor wie je werkt. Je wordt opgeleid tot trainer van het acht weken programma én tot coach / mindfulness professional die het geleerde kan invoegen in de eigen werkpraktijk.
Wil je kennismaken met de rijkdom van onderwerpen en werkvormen van Neuro-Sensitieve Mindfulness? Neem dan deel aan één van de (gratis) inspirerende workshops: zie agenda.

Opgave voor de opleiding kan ook via de agenda.