Nog niet met pensioen en 89 jaar!

Morgen ga ik voor de tweede keer naar Mida Schutte, een 89 jarige vrouw die er nog niet over denkt om met pensioen te gaan.

Mida Schutte

Ik leerde haar zo’n 35 jaar geleden kennen toen ik een workshop over de ‘Laban-methode’ bij haar volgde en kwam haar kortgeleden opnieuw op het spoor. Ze is erg resoluut in haar uitspraken over wat goed en niet goed is voor je lichaam en met name je voeten: je fundament.

Zoveel jaar geleden was ze ook al bezig met bewegen op de meest onbelaste en natuurlijke manier. Ik, student Lichamelijke Opvoeding, had een heel ander beeld van lichaam en bewegen, maar haar manier van kijken fascineerde me.
Maar zoals dat ging en gaat in mijn leven kwamen er andere fascinaties langs en verdween ik jaren in de wereld van Spaanse Taal en Cultuurkunde, Latijns-Amerika en daarna nog vele andere liefdes.

Zij volgt dus al die jaren haar passie, specialiseerde zich en werd daar heel kundig in. En is tot op de dag van vandaag nog steeds heel bevlogen en betrokken. Een prachtig voorbeeld, als het ons gegeven is om zolang helder en ‘in beweging’ te kunnen blijven en te kunnen doen waar ons hart ligt.

hartEn dan natuurlijk de vraag: waar ligt jouw hart? Wat is jouw passie? Wat wens je voor jezelf? Waar word je blij van? Welke dromen had je als kind, als puber die er ‘nog niet van gekomen zijn’?

Het is nooit te laat om te onderzoeken wat je blij maakt en zo je levensenergie optimaal te laten stromen. Volgens mij is dat echt waar altijd de zoektocht begint: wat maakt me blij? En dat kan zo klein zijn als ‘nu dit boek uit mijn handen laten vallen en koffie gaan zetten’ of ‘plantjes gaan kopen voor op het balkon’. Maar iets groter brengt nog meer energie in beweging: een nieuwe hobby beginnen, kiezen voor fietsen ipv met de auto naar je werk of een studie beginnen.

Waar ík nu enthousiast over ben, is de opleiding die ik verzorg voor de Academie voor Open Bewustzijn, Mindful Coachen waarin je leert om de principes van mindfulness toe te passen in je werk. En waarin je je omgang met anderen verdiept door de toepassing van Boeddhistische Psychologie en tenslotte jezelf en je emoties beter begrijpt door de kennis die je opdoet van neuro-wetenschappen.

Zie voor meer informatie of andere locaties: www.openbewustzijn.nl
Opgave of meer informatie? Mail of bel. Je kunt me bellen ook voor een (gratis) mindful coachgesprek.