Verhelderen

logo-systemisch-werkHet gevoel van volkomenheid ontstaat wanneer iedereen die bij ons systeem hoort, een plaats heeft in ons hart.’  Bert Hellinger

Systemisch werk

We maken allen deel uit van systemen, van grotere gehelen, het gezin waar je uit komt, de familie, de school, de organisatie. In deze systemen zijn allerlei krachten werkzaam, vaak onbewust. Deze krachten kunnen versterkend werken, maar ook als verstoring optreden. Deze verstoringen kunnen onze gevoelens, relaties, gezondheid en handelingen beïnvloeden, zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Bert Hellinger ontdekte dat je door het ruimtelijk opstellen van (delen) van de familie of organisatie, deze verstoringen zichtbaar kunt maken. Systemisch werken geeft de mogelijkheid om zicht te krijgen in de onderliggende dynamiek. Hiermee ontstaat ruimte voor acceptatie en mogelijkheden voor nieuwe keuzes.

Heb je een vraag die je graag in een opstelling wilt onderzoeken? Op respectvolle manier en in een veilige omgeving wordt de mogelijkheid geboden om deze bijzondere methode te leren kennen en om de eigen situatie te onderzoeken. Je kunt tijdens deze bijeenkomsten aanwezig zijn als toeschouwer, als representant en je kunt ook een vraag inbrengen voor een opstelling.

Bij familie opstellingen gaat het over vragen en thema’s als: Vraag jij je wel eens af welke plek er nu precies voor jou is in het gezin? Of hoe het komt dat jij het idee hebt je nooit goed te kunnen uitdrukken (net als je vader)? Of kom je in je partner-relatie steeds dezelfde bewegingen tegen van jezelf en de ander?
Je kunt ook kijken naar een thema uit je werksituatie, zoals:
Vraag jij je wel eens af of je goed zit op jouw werkplek? Of je jouw talenten op de juiste plek inzet? Of kom je steeds in dezelfde patronen terecht?
Misschien wil je voor jezelf beginnen of stappen maken in je baan, maar is er iets wat je tegenhoudt.

Heb jij een soortgelijke vraag waar je meer inzicht in wilt hebben? Neem dan contact op, er is altijd de mogelijkheid van een individuele opstelling.