Verhelderen dmv een opstelling

logo-systemisch-werkHet gevoel van volkomenheid ontstaat wanneer iedereen die bij ons systeem hoort, een plaats heeft in ons hart.’  Bert Hellinger

Systemisch werk

We maken allen deel uit van systemen, van grotere gehelen, zoals het gezin waar je uit komt, je familie, je organisatie. In deze systemen zijn, vaak onbewust, allerlei krachten werkzaam. Deze krachten kunnen versterkend werken, maar ook als verstoring optreden. De verstoringen kunnen onze gevoelens, relaties, gezondheid en handelingen beïnvloeden, zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Bert Hellinger ontdekte dat je door het ruimtelijk opstellen van (delen) van de familie of organisatie, deze verstoringen zichtbaar kunt maken. Systemisch werken geeft de mogelijkheid om zicht te krijgen in de onderliggende dynamiek. Hiermee ontstaat ruimte voor acceptatie en mogelijkheden voor nieuwe keuzes.

Heb je een vraag die je graag in een opstelling wilt onderzoeken? In deze tweedaagse krijg je de gelegenheid om een eigen vraag in te brengen. We werken ook met systemische oefeningen en neuro-sensitieve meditaties. Daardoor is er meer aandacht voor de ‘ontspanning’ van je zenuwstelsel en daarmee voor het gevoel van veiligheid. 

Bij familie opstellingen gaat het over vragen en thema’s als: Welke plek is er nu precies voor jou in het gezin? Hoe het komt dat jij het idee hebt je nooit goed te kunnen uitdrukken (net als je vader)?

Je kunt ook kijken naar een thema uit je werksituatie, zoals: Zet je jouw talenten op de juiste plek in? Past deze werkplek bij je? Kom je steeds in dezelfde patronen terecht?

Ervaringen van deelnemers:

“Het opstellingen-weekend heb ik als zeer verbindend, waardevol en inzicht gevend ervaren. Inge wist met haar zachte maar toch doorgrondende leiding iedereen op z’n gemak te stellen en onbewuste dynamieken naar de oppervlakte te brengen. Prachtig!” Lærke 

“Nu het eerste stof een beetje is neergedaald na het prachtige weekend heb ik het gevoel dat er een enorme last van me is afgevallen en er ruimte komt om in vrijheid (minder prestatiedruk) in het nu te kunnen zijn.”

“Ik vond het een fijn weekend vol mooie inzichten. 
Inge begeleid het op een heel professionele manier, op de tast, zoekend maar ook met duidelijke ingevingen. Het heeft mij goed gedaan!”
Esther Bont, activiteitenbegeleidster en Chi Kung instructeur.

Heb jij een persoonlijke vraag waar je meer inzicht in wilt hebben? 

Volgend weekend is 23 en 24 november op een fijne locatie: Het kleine landgoed in Heeten (Overijssel). We werken van 10 uur tot ongeveer 17.30. Voor lunches, iets lekkers, fruit, koffie en thee wordt gezorgd. Opgave.

 

Kosten weekend: €235 
Verblijf: lunches, koffie, thee, fruit, lekkers €60 pp
(Neem je iemand mee? Dan betaal je samen €440)

 

 

Ervaring:
Ik heb vele opstellingen begeleid in de loop der jaren, individueel en met groepen.
In 2002 en 2003 volgde ik opleidingen voor het begeleiden van familieopstellingen (Phoenix in Utrecht) en organisatieopstellingen (het Hellinger instituut in Groningen). Als bijscholing systemisch werk volgde ik vele workshops, onder andere bij Matthias Varga von Kibèd, Insa Sparrer, Ursula Franke, Marianne Franke, Bert Hellinger, Ingrid Dykstra, Hunter Beaumont en Judith Hemming.